رولهای کلم ترکی (معروف به لاهانا سرماسی یا دولماسی) یک غذای خوشطعم است که از برگهای کلم پر شده از مخلوط گوشت و بلغور تند تشکیل شده است. می توانید این رول های کلم شکم پر را از قبل آماده کرده و قبل از سرو برای مهمانان شام دوباره گرم کنید. غذای عالی برای سرگرمی!
پرش به:
اگر برگ انگور شکم پر گوشت (Dolmas) را دوست دارید، قطعا این را دوست خواهید داشت غذای دنج و راحت هم برای تهیه این دستور العمل آسان کلم شکم پر، تنها چیزی که نیاز دارید مشتی موادی است که ممکن است از قبل در دست داشته باشید.
لاهانا سارما چیست؟
لاهانا سرماسی – دلماسی یک غذای زمستانی بسیار پرطرفدار در ترکیه است و همچنین میتوان آن را با استفاده از همان پر کردن یپرک سرما-دلما (برگ انگور پر شده).
انواع مختلفی از چاشنی وجود دارد که می توانید برای رول های کلم استفاده کنید. این نسخه ساده با گوشت چرخ کرده، بلغور و ادویه های گرم درست می شود.
کلم یکی از محبوب ترین سبزیجات است. از این رو لاهانا سرما در بسیاری از کشورهای اروپای شرقی مانند لهستان، صربستان و بلغارستان و همچنین در لبنان(Malfouf)و یونان(Lahanodolmathes) بسیار رایج است.
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
دستور پخت لاهانا سارما به اندازه کافی برای یک وعده غذایی در هفته آسان است، اما برای پذیرایی از مهمانان شام نیز بسیار تاثیرگذار است.
برای تهیه این غذای زمستانی خوشمزه و دلپذیر به چند ماده اولیه نیاز دارید.
لاهانا دولماسی با تصاویر و دستورالعمل های مرحله به مرحله بسیار آسان درست می شود.
این سرمه کلم ترکی علاوه بر خوشمزه بودن، بسیار سالم است. سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است.
می توانید لاهانا سرماسی را از قبل درست کنید و قبل از سرو به آرامی گرم کنید. وقتی دوباره گرم می شود طعم بهتری دارد!
مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها
کلم – کلم سفید یا کلم گلوله توپ برای این دستور غذا بهتر عمل می کند، اما می توانید از کلم سبز یا دلبر نیز استفاده کنید. مطمئن شوید که آنها بزرگ هستند، برگ ها خیلی محکم بسته بندی نشده اند، و تعداد زیادی برگ پهن بزرگ و مناسب برای پر کردن به شما می دهد.
گوشت چرخ کرده – من معمولا از گوشت چرخ کرده گوساله یا بره با حداقل 30 درصد چربی استفاده می کنم، اما می توانید از گوشت چرخ کرده بدون چربی استفاده کنید و به روغن زیتون اضافه کنید تا سبک تر و سالم تر شود. از طرف دیگر، می توانید از گوشت گوسفند یا گاو ریز خرد شده استفاده کنید.
بلغور– در غذاهای ترکی و خاورمیانه بسیار استفاده می شود. برای بهترین نتیجه از بلغور درشت یا متوسط استفاده کنید. می توانید آن را با برنج برای نسخه بدون گلوتن جایگزین کنید.
رب گوجهفرنگی– اصلی آشپزی ترکی است. طعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می توانید آن را از آمازون .
رب فلفل قرمز – رب فلفل قرمز ترکی یک خمیر غنی و خوشمزه است که با فلفل قرمز آبدار و تند درست می شود و من اغلب از آن با دستور العمل های ترکی خود استفاده می کنم. می توانید آن را از فروشگاه های ترکیه یا خاورمیانه یا به صورت آنلاین از آمازون .
چگونه رولت کلم ترکی درست کنیم؟
چرخاندن برگ های کلم ممکن است کمی زمان بر باشد، اما درست کردن آنها بسیار آسان است. برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله و نکات ساده را دنبال کنید:
برگ های کلم را آماده کنید
اولین لایه بیرونی برگهای کلم را بردارید زیرا اغلب سفت و دارای کثیفی هستند. هسته را با استفاده از یک چاقوی تیز برش دهید و تا جایی که می توانید عمیق شوید.
کلم را به مدت 8 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که کمی نرم شود در یک قابلمه بزرگ با آب جوش قرار دهید و برگ ها را شل کنید تا انعطاف پذیر شود. از پختن بیش از حد برگها خودداری کنید زیرا گرد کردن آنها دشوار خواهد بود.
ساقه سفت یا قسمت سخت وسط برگهای کلم را ذخیره کنید زیرا خوشمزه هستند در کاپوسکا (کلم ترکی) خورش). همچنین می توانید از آنها برای پوشاندن کف تابه خود استفاده کنید.
بهعنوان روش دیگر، میتوانید برگهای کلم را جدا کرده و آنها را به صورت دستهای برای چند دقیقه سفید کنید تا کمی نرم و انعطافپذیر شوند.
کلم ها را به یک صافی منتقل کنید و اجازه دهید تا خنک شوند تا به راحتی در دست بگیرید. برگ ها را جدا کرده و به آماده سازی فیلینگ ادامه دهید.
پر کردن
را آماده کنید
گوشت چرخ کرده، پیاز خرد شده، بلغور، رب گوجه فرنگی و فلفل، نمک، فلفل دلمهای، فلفل تازه آسیاب شده، سبزی خرد شده، نعناع خشک، روغن زیتون و ½ فنجان آب شیر را در یک کاسه بزرگ بریزید.
>
آنها را با قاشق یا دست به خوبی مخلوط کنید.
برگ های کلم را حلقه حلقه کنید
برگهای کلم را به اندازههای معقولی که میتوانید بغلتانید برش دهید (تصاویر زیر را به عنوان راهنما بررسی کنید).
فر هلندی یا یک تابه با پایه سنگین را با پوشاندن کف آن با ساقههای کلم سفت یا برگهای دور ریخته شده برای جلوگیری از سوختن یا چسبیدن دلمه آماده کنید.
درعوض، میتوانید از گوجهفرنگیهای ورقهشده یا برهای برای اضافه کردن طعم بیشتر به غذای خود استفاده کنید.